Woolskins wikkeldeken wol voedingskussen

Distributeur LanaCare Nederland

LanaCare Starterset Borstvoeding Wasbare Zoogcompressen.jpg
Moeder Borstvoeding baby

Over

Kwaliteit

Certificaten

LANACare is in 1990 opgericht door de Deense verpleegster Jeannette Almstrøm in Denemarken. Als moeder van 3 kinderen heeft Jeannette Almstrøm een assortiment producten ontwikkeld voor moeders en baby’s in biologische, pure merinowol.

Haar achtergrond als verpleegster en een professionele opleiding in textiel & design bleek een perfecte combinatie te zijn van vaardigheden. Elk item van LANACare is ontworpen om de gezondheid en welzijn van moeder en baby te bevorderen en het rustgevende comfort en de ademende warmte te bieden die alleen pure wol kan geven.

Tegenwoordig worden alle LANACare activiteiten beheerd door Jeannette Almtrøm zelf, die gepassioneerd is over het vinden van nieuwe en duurzame materialen voor gebruik in nieuwe producten die niet alleen de gezondheid van een individu bevorderen, maar ook die van onze Moeder Aarde.

In de loop der jaren hebben de LANACare productie- en distributiehoeveelheden zich enorm ontwikkeld. De producten worden inmiddels verkocht in 28 landen over de gehele wereld.

De geselecteerde wol voor LanaCare producten wordt met bijzondere zorg behandeld. We gebruiken alleen wol die voldoet aan de hoogste Europese milieueisen. Regelmatige tests bewijzen dat onze wol vrij is van schadelijke stoffen. De weiden waar de schapen grazen zijn vrij van kunstmest en pesticiden en er worden geen agressieve chemicaliën gebruikt om de wol te wassen. Voor de LANACare producten wordt alleen de zachtste merinowol gebruikt.

LanaCare gebruikt alleen gecertificeerde, chemisch onbehandelde organische wol.

LanaCare wol heeft het Internationale Oeko-Tex-certificaat dat wordt uitgegeven door de in Zwitserland gevestigde International Association for Research and Testing op het gebied van textielecologie (Oeko-Tex), en sinds kort ook het KbT-certificaat. Dit certificaat wordt toegewezen als de weiden waar de schapen grazen vrij zijn van kunstmest en pesticiden en er geen agressieve chemicaliën gebruikt worden om de wol te wassen. De wol is net zo puur op onze schapen als later in de kleding voor je baby.

LANACare producten hebben de volgende internationale certificaten:
 

  • GOTS – Wereldwijde organische textielstandaard De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als de toonaangevende verwerkingsstandaard voor textiel gemaakt van organische vezels wereldwijd. Het definieert milieucriteria op hoog niveau langs de gehele toeleveringsketen van organisch textiel en vereist ook naleving van sociale criteria.

  • IVN BEST en KBT – Naturtextil IVN gecertificeerd BEST Dit kwaliteitszegel, bekend binnen Europa, stelt momenteel de strengste ecologische standaard voor textielproductie op het hoogste technische niveau dat momenteel haalbaar is.
    BEST weerspiegelt de normen voor milieuvriendelijk textiel ontwikkeld door de International Association of Natural Textile Industry (IVN) sinds 1990 en beoordeelt de gehele textielproductieketen zowel op het vlak van ecologische normen als op het vlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  • IVN Best overtreft de GOTS-norm, die tot 30% niet-organische vezels toelaat. Productie onder IVN voldoet aan de GOTS-standaard. Het gebruik van het IVN-stempel vereist het lidmaatschap en de certificering volgens de IVN-normen.

  • Wools in IVN supply chain-programma’s zijn afkomstig van gecertificeerde biologische veehouderij (ook bekend als kbT).

  • Er is geen mulesing toegepast op de schapen – een zeer bekritiseerde manier van ‘vaccinatie’ van de schapen in Australië.

  • LANAcare Breast cream heeft het ‘A’-label van de Deense consumentenbond gekregen, omdat er geen problematische chemicaliën in de cream zijn aangetroffen.

Laten we
samenwerken

Postadres:
Woolskins

Marnixstraat 387-1

1016XR, Amsterdam

Nederland

Tel: +31 (0)20 20 44 557

Thanks for submitting!
Schapenvacht voor Baby Woolskins Amsterd
Select language