Wil je jouw schapenvacht wassen?


ONDERHOUD

Wol en leer zijn zelfreinigend en breken van nature de meeste stoffen af. Regelmatig uitkloppen en laten luchten is meestal voldoende om uw vacht schoon, soepel en fris te houden. Voor een opfrisbeurt kun je de vacht buiten hangen (in de mist) of je kunt deze met de vachtkant in de sneeuw leggen en daarna uitkloppen. Als er een vlek op de vacht is gekomen, kun je deze met een vochtig doekje verwijderen. Na een tijdje kan de vacht wat vervilten. Om deze weer mooi en zacht te krijgen, kun je deze kammen met een vachtborstel.

WASSEN (alleen Relugan vachten)

Onze Woolskins Eco Relugan vachten zijn in combinatie met ons speciaal daarvoor ontwikkelde Eco Wool Wash te wassen in de machine op 30°C fijnewasprogramma (kort programma)*. Onze Woolskins Relugan producten kunnen na het wassen ook worden gedroogd in een droger op lage -NIET HETE- temperatuur. Dit maakt onze Woolskins Relugan vachten zo uniek en handig in gebruik!

WASINSTRUCTIES:

- Plaats de vacht in de wasmachine met 50ml Eco Wool Wash in de zeeplade. - Was de vacht op 30°C fijnewasprogramma (kort cyclus)

- Lig de vacht met de leder kant op een handdoek en rol deze op. Flink drukken zodat het resterende water zoveel mogelijk uit het leder in de handdoek trekt.

- Nu kan je de vacht drogen in een wasdroger op een lage -NIET HETE- temperatuur (circa 90 min.).

- Laat de vacht hierna nog wat nadrogen, en rek zachtjes in vorm. Eventueel nog naborstelen. (De leder kant van de vacht kan na het wassen nog een beetje stug aanvoelen. Dat wordt vanzelf weer zacht tijdens het gebruik)


69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Schapenvacht voor Baby Woolskins Amsterd
Woolskins wikkeldeken wol voedingskussen