Medisch Schapenvacht Kopen | WOOLSKINS | Schapenvacht Baby


Een medische schapenvacht zorgt ervoor dat patiënten die lange tijd in bed moeten liggen, minder kans hebben op het krijgen van doorligwonden.


Dit blijkt uit een nieuwe analyse van gecombineerde gegevens van twee Australische onderzoeken en een Nederlands onderzoek. De onderzoekers van het Nivel, EMGO-instituut en Australische instituten publiceerden dit onlangs in het Medical Journal of Australia.

Bij patiënten die lange tijd in bed liggen, kunnen doorligwonden ontstaan op plaatsen met grote druk. Doorliggen komt vooral in verpleeghuizen veel voor.

De speciale schapenvacht helpt doorliggen voorkomen. In de controlegroep kreeg 12,2 procent van de patiënten klachten. In de groep patiënten die op een Australische medische schapenvacht lag, was dit 5,4 procent.


Schapenvachten Traditionele natuurlijke schapenvachten zijn niet goed te wassen en geven problemen met de hygiëne, en synthetische schapenvachten verminderen de druk niet.

De medische schapenvacht is speciaal ontwikkeld om doorliggen tegen te gaan. De vacht kan meerdere malen op 30 graden worden gewassen, terwijl deze zijn natuurlijke drukregulerende eigenschappen behoudt.


Onderzoek Aan het onderzoek werkten in totaal 1281 patiënten mee, verdeeld over 45 verpleegafdelingen van drie ziekenhuizen en acht verpleeghuizen. Patiënten werden vanaf opname tot ontslag óf 30 dagen gevolgd.


bron: https://www.gezondheidsnet.nl/medisch/minder-doorligwonden-met-schapenvacht

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Schapenvacht voor Baby Woolskins Amsterd
Woolskins wikkeldeken wol voedingskussen