Wollen Babykleding | WOOLSKINS | Wollen Overall Baby

Waarom doet Wol zoveel goed voor je Baby.


Ten eerste vermindert het de kans op allegieën, astma en bronchitisTemperatuurregulerend, warm en ventilerendHygiënisch door wasbaarheidDuurzaam en natuurlijk afbreekbaar

Verminderde kans op allergieën, astma en bronchitis


Het is veelal een eerste impuls van ouders om de omgeving van hun baby zo schoon mogelijk te houden om ziektes te voorkomen. Begrijpelijk natuurlijk. Onderzoek wijst uit, dat wanneer kinderen direct na hun geboorte in aanraking komen met een dierenvacht de kans op astma en bronchitis sterk vermindert (lees artikel). Dit heeft te maken met de aanwezigheid van ‘gezonde’ bacteriën (microben) in de haren van de vacht.. Deze microben zorgen ervoor, door de aanmaak van eiwitten, dat het slijmvlies aan de binnenkant van de luchtwegen minder snel reageert op allergenen, zoals huisstofmijt en fijnstof.


Wol kan vocht opnemen zonder dat het klam wordt en het staat vocht weer geleidelijk af, waardoor het niet vochtig of koud aanvoelt. De wol ademt. Het gebruik van wol zorgt er ook voor dat het lichaam de eigen temperatuur beter behoudt. Hierdoor houdt wol je warm in de winter en koel in de zomer. Wol wordt al eeuwen gewaardeerd als één van de meest effectieve beschermingen tegen warmte en koude.


Leuk is dat het wetenschappers tot op heden nog niet gelukt is om een vezel na te maken met dezelfde eigenschappen als die van wol.


Onze schapenvachten zijn Ecologische vachten. Bij hun verwerking en behandeling wordt rekening gehouden met het milieu, leven van dieren en planten. Ze zijn veilig voor kinderen en volwassenen en zijn biologisch afbreekbaar, ofwel organisch.


Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment Baby-Care lamsvachten, met grote zorg verpakt, direct leverbaar uit eigen voorraad. We zien je bestelling graag tegemoet!
27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Schapenvacht voor Baby Woolskins Amsterd
Woolskins wikkeldeken wol voedingskussen