Woolskins is dé specialist in ecologische lamsvachten speciaal bedoeld voor baby's, mama's, gezondheid en comfort.
Onze vachten zijn zacht en gezond voor jou en je baby en is een echte ‘essential’ voor moderne ouders die met een bewuste blik op zoek zijn naar verantwoorde producten met meerwaarde voor hun allerkleinste.

 

Wist je bijvoorbeeld dat:
 

 • Wolvezels ademen en de eigenschap hebben op te treden als een natuurlijke thermostaat die de lichaamstemperatuur reguleert? Dit helpt je baby in het onderhouden van een stabiele temperatuur en houdt je baby droog en comfortabel. Het doet dit ‘dynamisch’, wat betekent dat het gebeurt als het nodig is, en niet als het niet nodig is. Warm in de winter en koel in de zomer.
   

 • Na recentelijk onderzoek blijkt dat schapenvachten heel gezond zijn voor baby’s? Het artikel stelt dat wanneer kinderen in de eerste drie maanden van hun leven slapen op een schapenvacht, ze op 6-jarige leeftijd 79% minder kans op astma en allergieën hebben (klik voor artikel). Dit komt door de microben die van nature aanwezig zijn in de vacht.
   

 • Vitamine D3 afkomstig is van schapenwolvet. Het menselijk lichaam kan zelf ook vitamine D3 aanmaken onder invloed van zonlicht op de huid.

 

 • Een schapenvacht ideaal is voor het beoefenen van yoga en meditatie? Het is erg comfortabel en reguleert warmte en vocht. Er zijn zelfs yogi’s die een schapenvacht adviseren, niet alleen vanwege de perfecte afmeting maar ook omdat het je eigen magnetisch veld (je aura) isoleert en de magnetische straling van de aarde neutraliseert. Dit helpt je enorm in het meditatieve proces en houdt je lichaam in balans.

 

 • Wol hypoallergeen is? Omdat er in wol geen klimaat kan ontstaan waarin schimmels, huismijt of bacteriën kunnen gedijen, is wol bij uitstek geschikt voor mensen met allergieën
   

 • Een schapenvacht resistent is tegen vuil en bacteriën en zelfreinigend is? Dit komt door de structuur van de vezel, die eiwit als belangrijkste bestanddeel bevat. Deze treedt actief op tegen bacteriën en virussen die zo niet die niet de kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Meer informatie over het onderhoud van je vacht klik je hier.
   

 • Wol Lanoline bevat? Deze stof komt ook voor in de menselijke huid en staat bekend om zijn desinfecterende werking. Bij een gevoelige en/of geïrriteerde huid kan deze genezend werken.
   

 • Het help tegen lichamelijke vermoeidheid? Volgens wetenschappers is dit te danken aan de 3-dimensionaal opgebouwde vezels die een natuurlijke vering en zachtheid geeft. Deze ondersteunt ons lichaam en verlicht pijn, spierpijn en vermoeidheid.

 

 • Een schapenvacht de ongemakken helpt te verlichten van mensen met artritis (ontstoken gewrichten), heup problemen, spit, hernia en andere kwalen? Het is hét hulpmiddel voor een goede nachtrust en lig comfort. Het blijft droog en verlicht de pijn die direct veroorzaakt wordt door een vochtige omgeving.

 

 • Het warmte vasthoud en de bloedcirculatie bevordert? Het ontziet de drukpunten van het lichaam waardoor Decubitus (doorliggen) kan worden voorkomen waar vaak oudere, gewonde of lang liggende/zittende mensen mee te maken hebben.
   

 • Ze zeer comfortabel zijn en sfeervol ogen in uw interieur.

Beweeg muis over afbeelding voor alle goede en gezonde eigenschappen